Sunday, November 13, 2011 0 comments

SAHABAT SEJATI

"Imam Al-Syafie banyak memberi pedoman dalam memilih kawan. Beliau juga mengakui sukar mencari sahabat sejati yang mahu berkongsi suka duka bersama."

alhamdulilah,aku dapat kawan2 yang sentiase berade disisi aku
time,susah dan senang
NASHRAH,SHYRA,ADIBAH,AINI,AMIZAH,AINUL
this 6 name.
macam wonder women aku.
since form3. ade yang dari SEKOLAH RENDAH kiteorg unite.
other name: SOFEA,AIN,MAJDIAH,NABILA,RAHIM,AMIRUL.ERY
SAPURA.
THIS are my inspiration.
TANPA korg. aku rase. hidup aku tak akan seindah sekarang.
thank sebab:
1)tak mempengaruhi aku ke jalan kemaksiatan.
2)sudi berada dismping aku time sush dan senang
3)bersabar dengan karenah aku
4)membantu aku bile aku betul2 perlukan korg.
5)muncul dlm hidup aku.

love
EIKA

Tuesday, November 8, 2011 0 comments

RELIABLE

FINALLY,aku tulis jugak pasal hot stuff nie--->
susah gler nk dapat gamba yg nmpk muke die yg hensem tu.
nie la gamba yang paling ok kut.
huh!
mengarang nie pun kat laptop unpredictable.
first impression: die nie hensem, muke stock playboy,
tak nerd, obviously.
actually,aku perasan die nie dr interview gak. sme cam LEADERSHIP(L). dowg duk sme2 tak slh aku.
dalam PANEL 2. that time. ha3
after a while knowing him.
he is not like what i'm thinking.
he is not playboy. infact,hahaha
INEXPERIENCE about girl. noob la. :p
die,L and childish mmg noob giler pasal perempuan..!
kadang2 aku semak gak la ngn dorg nie. tak reti jage hati perempuan!
hahahaha.
berbalik kpde RELIABLE.
aku bukan nk puji ape la. walaupun die nie nampak tak leh pakai. tapi,kalau kiteorg ade problem.
die la membantu. EVENT yang aku tak leh lupe. time tayar moto aku pancit.
aku call die mintak tolong. dengan harapan die akan tolg la.
it turn out to be true! ha3 berbunga2 hati aku!
:p
ade org nak tolong. tak yah pk. die tolak motor aku smpai bengkel! hahaha.
tanpa upah! save duit aku. thank RAHIM. <3
ha! aku nk cter gak nie. die nie HOT STUFF ohh.
banyak menerime tomahan2 yang memilukan. ha2!!!
kadang2 aku kesian gak. tapi,nak buat cm en. org FAMOUS.
kalau nak cerite satu2 kes die. leh buat NOVEL siutt. hahahaha.
sabar eh. TUHAN sentiase bersame org yang teraniaya.
tu je kut. yang aku nk cerite. for RAHIM, selamat berjaya la dlm hidup nie
banyak2kan bersaba ehh. semoge jd president APACS suatu mse nnt!! aku la org yg akn vote ko weh!
:p

love
EIKA

Thursday, November 3, 2011 0 comments

CHILDISH

HARINN HIZRIE name diberi
first impression:nerd, budak pandai, ntah la. tapi bile first aku tgk die. ery nie skema gile kutt.
aku kenal die nie pun sbb aku yg tegur die dulu.
ha3.
die duk dlm kelas sorg2. aku,nabila and sapura masuk.
kiteorg exchange num phone.
the best part about this guy is die la yg mendorong aku tuk study.
asal ajak kuar je. g PTAR(perpustakaan)
first impression aku kali ni. tepat la jugak.
ery nie mmg nerd. cuma die nakal sikit.
die nie perangai cam budak2.
suke ejek2 org *style budak2 tuu.
ha! nak tau tak. aku rse die nie ade crush on nabila. ha3!
nnt,aku cter lebih lanjut.
for ur information,die nie dah tak study kat UITM dah.
die cume menyemak for about 3 month je kut.
eh 2 month kut.
aku pun tak sure dah. skrg die kat MCKK.
just like what i mention before. he got 10's dlm SPM.
budak pandai ohh. kat UITM dapat scholarship MARA.
pastu,dpt tarawan g MCKK lak.
untungla. time die nak pegi mengalir jugak la air mata aku.
ye la,teringat cm ne kalau die tak de. before this,die yg ajar aku kalau aku tak faham.
perangai die yang annoying tu. nasihat die suruh blaja tu.
pendek kate terasa la jugak time die nak pergi.
tapi,nak buat cm ne. he has his own bright future. not in UITM.
die nie, rajin gile. dlm kelas lecturer tengah mengaja. die buat nota sendiri~
huh! excellent gler la. aku cam terkesima tgk ade lelaki macam die nie. ha3
walau apepun,ery still in my memory. he3
hopefully dapat lepak ngan ko balik. satu hari nanti.
JAGA DIRI ELOK2 ye!

love
EIKA
0 comments

LEADERSHIP

AMIRUL AKMAL name diberi
first impression aku: time kiteorg interview. kami same panel.
die duk belakang kelas bising2. mentang2 ade kawan.
aku duk dengar je ape yang dorg merepek.
tetibe,bile masuk kelas. die ade kat dlm kelas aku tu. ha3
time first aku tgk, aku rse die nie mesti join mane2 badan beruniform ha3! knpe aku pk cam tu? ntah la. aku rse die ni seorg yg pemalu aw.
sbb,time aku study ngan ery. die senyap je mule2 ha8!
in a while, we start getting close.
nie sume sbb ery. asyik ajak study same2. ha5
ha! mmg betul pun die ade masuk badan beruniform.
ayah seorang tentera ek? *lupe la pulak.
tapi,background family die mcm strict.
tgk badan la wei. he3
pendiam? aku silap....die banyak ckp la jugak.
tak la macam yg aku pikir.die suke buat lwak. ha2
bende yang paling best kat die nie.
he remind me a lot about my brother. ANEP.
kadang2 kalau aku rindu kat ANEP. aku g la kacau die. ha3
reflection die. serupe mcm abang aku tu.
eh,tapi aku tak la berkawan ngan die semata2 sebb aku rindu kat anep.
best,kwn ngn die nie. he is charming person.
die nie tak pandai sgt bab2 perempuan aw.. and tak reti jaga hati perempuan.
so,die cam noob gler gak la. tak leh tgk perempuan nangis depan die.
ha2. COMEL gile kutt. dengan tubuh badan yang sasa tu. he look amusing to me.
dalam pelajaran. die standart2 aku je. he3
ha! the reason aku ckp die leadership. sbb, die ketua kelas kiteorg.
plus,bile kuar ngan die. kalau die ckp pape. aku cam ikut je.
mungkin sbb perasaan aku rase die macam abang aku kut.
or maybe he has talent in become leader?
INSYALLAH.
overall,amirul nie positive person la.
die mempunyai nilai diri yang tersendiri.
untuk amirul,jgn la rase rendah diri sgt. u have ur own strength, trust me!
jangan la bandingkan diri ko tu dgn org lain. that not necessary pun.
baik ko pikir,the way to improve ur self.
tapi,bagi aku. i just love the way u are.

love
EIKA
Wednesday, November 2, 2011 0 comments

SUPERVISION

SAPURA AHMAD name diberi.
first impression aku. seriously aku ingt die nie seorg yg pendiam. pandai. low profile. yang penting,aku ingt die sebaya ngan aku.
in a while,knowing her prove my judgement was wrong!
SHE really outstanding person. confident. of course bab pandai tu aku betul enn.
the most vital part is. she is 3 years older than me! 21 years old.
wht a joke. mule2 cm terkejut. pastu. cam terime je la. :p
die nie seorg yang confident. she believe her self well. kalau cam aku. aku kurg percaya diri sikit. but,she is different.
she will say it loud if she thinks she right.
aku admire giler confident level die ohh. even,people around her cm kurg seng. tapi,bagi aku. as long buat bende betul wat pe nk kisah org ckp.
seng cter,kalau ko sakit, org yg mengata ko tu,nak beli ubat tuk ko ke?
tak kann. so, just live with no worries!
eh,lari tajuk lak. sapura nie jugak. agak perfect la.
good in academic,sport(badminton), and social life maybe.
aku kadang2 jeles gak. tapi,for me i have my own strength. tak kisah la org lain cam mane.
:p
ha! walaupun umur die nie 3 tahun atas aku. tapi,kadang2 aku rase, aku lagi tua dr die.
tau sebab ape? die nie agak manja. even,physically she look tough.
she needs people attention.
so,aku layan je la.
tapi,kadang die tunjuk gak sifat dewasa die tu. tetmbh time aku sakit. he3
thank sapura. :p
aduh,lupe nak bagi tau knpe aku ckp die supervision.
memandangkan die nie seorg yg amat2 proactive.
so,most of our lesson die la yang dpt catch dulu.
jd,die amat teruja dlm mengajar org lain jugak. he3
kadang2, time aku tgh blurrr and runsing. and memerlukan mase sendiri untuk faham lesson tu.
die akan dtg n explain. aku pun buat2 pekak.
sowi sapura. aku mmg cm nie. that my ways.
aku bukan tak suka ko explain. tapi,aku nk stimulate lesson tu sendiri.
btw,thank for the effort. muahh!

love
EIKA

0 comments

MOVIEHOLIC

MAJDIAH NADZRAH nme diberi.
first impression,die nie serg yang baik. sopan. berasal dari keluarge beragama,dan berada.
maka,aku mengenali hamba Allah ini. dlm masa 5 bulan.
it turn out to be like this-->
she really not like what i'm think.
die nie,hari2 gembire, mcam tak de mslh je. infact ade. tapi,she keep inside. even,aku pun tak tau.
mungkin die tak cukup percaya kat aku kutt.
mungkin die tak anggap aku kwn baik die. so,she prefer share with someone else la kut.
die suke sgt nyanyi. kalau masuk kereta die. MYVI tu. tutup radio pun. still ade music aww. SPECIAL case. haha
ha! she really addicted to WAYANG.
sbb tu tajuk die MOVIEHOLIC.
kalau ade 4 cerite kat panggung wayang tu. dlm mase terdekat jugak die tgk aww.
ko ckp je,movie ape yg die tak tgk. semua dah la weii.!
UP TO DATE la!!
die suke buat bende yang budak laki buat. kadang2. she even confuse with her own gender. he3
no la,she just happy that way. aku rse lah.
mungkin berkawan dgn laki make her more comfortable.
ha! tudung die...he3.
eh,issue sensitif. :p
kiteorg selalu hangout wit her MYVI.
g mne2.
lagi satu. die nie. never say no. haha
ko ajak la g mane2. confirm nak.
kadang aku risau nk ajak die g mane2. takut mak die ckp kiteorg nie gune kan die ke.
n takut gak die rse terpakse sbnrnye. so,maji. kalau awak tak nak.
please give an excuse.
and jgn lupe tell ur parent. kalau awak nk g mane2.
as conclusion,maji nie mmg seorg yg happening!

love
EIKA
0 comments

UNPREDICTABLE

NUR NABILA name diberi. first impression, aku ingat die nie sombong. nerd. rajin blaja. cover ayu. he3.
but,what can i say. dont cover book by it cover.
tak kenal maka tak cinta.
gradually,she become my closest friend.
kami naik moto hari2. sampay ade yang msj die n call her as "gadis ego"
ego tu nme moto aku. ha3
sumpah lawak.
bagi aku,nabila nie unpredictable.
die cm cuace kat MAlaysia nie. suke2 je nk hujan. suke2 je nk panas. ha3.
honestly,kami byk persamaan. ha2
ape yg aku suke die suke. kadang2 aku rse kami cm kembar tak sama warna kulit,rupe paras,family.
hahah
most of my story. she will be the first listener.
PERANGAI die?
seorg yg menjage penampilan. g mane2 kne pakai jeans. haha
so that y la. kalau keluar ngan die kne bg tau awal2.
sbb duration die nak siap tuu. makan mase sikit. :p
MULE2 dulu,aku ingt die cm nerd je. tak pandai nk kena kan org. last2 aku yg kne bahan ngan die. dulu,baik. skrg dah pandai bersosial dahh. ha3
EH!! bukan sbb pengaruh aku tau~
NABILA nye suare comel ohh. hahaha. dulu ery ckp suare nabila cm kartun.
ha3. sbb tu die ambik accountancy bukan MUSIC~
aku takut kat nabila nie time die tgh moody. hehehe.
suram gle muke. same goes to me la. :p
btw,she really good friend. caring. tak selfish. dan banyak lagi la.
sbnrnye banyak lagi cter aku dgn die. tapi susah nk cter satu2. so,next time aku akan cter pasal aku ngan nabila nie.

love
EIKA
0 comments

my stage's characters

this are the wonderful people that make my life colorful. indeed,bosan tgk muke dorg hari2.
but,still. they are really fresh to me.
making different joke. different emotion. different rumor....he3
after all. thank for derive in my life.
cause,i know. my behaviors are bad. thank you for willing to be my friend. he3.

so,after this. aku akan cerite one by one about the characters. :p
nabila--->UNPREDICTABLE.
sapura--->SUPERVISION
majdiah---->MOVIEHOLIC
amirul---> LEADERSHIP
rahim---> RELIABLE
ery--> CHILDISH

LOVE
EIKA

 
;